Sporttimies

Urheilu oli nuorena minulle kaikki kaikessa. Pauli Pakarisen johdolla yleisurheilua, jalkapalloa Toikka Toivasen, Timo Tikan ja Piirosen Pisen kanssa, korista Mapi Hämäläisen ja Iiro Kuivalaisen opissa. Lukiossa vielä hieno ja innostava Ilmari Jokinen liikunnan lehtorina. Maila kädessä tennis- ja squashkentillä. Kiirettä piti ja ruokaa meni.

Koripallo miehen sitten vei ja Katajasta tuli oma joukkue. Paljosta olen seuralla velkaa. Loistavat junnuvuodet parhaiden tyyppien kanssa ja pitkien pelimatkojen vuodet ykkösjoukkueen paidassa. Seuralla on ollut huikea matka divaripeleistä Suomen mestaruuteen ja lähelle eurooppalaista huippua.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

On ollut hienoa olla mukana avittamassa matkaa ja maksamassa velkaa. Isoimmat Kiitokset Katajan menestyksestä kuuluvat mielestäni Eero Oksavalle, Jarkko Miininille, Jukka Törmälälle ja Sakari Kekille. Toki sadoille muille myös. Menestys tehdään aina yhdessä!

Joensuu tunnetaan urheilukaupunkina. Koripallo-Kataja, Joensuun Maila, Jokipojat ja Josba etunenässä, unohtamatta Kalevan Rastia, Aki Parviaista, Kaisa Mäkäräistä tai Mutalan Rientoa.

Menestys vaatii panostusta. Se vaatii ennen kaikkea panostusta urheilijoilta mutta myös harjoitteluolosuhteiden tulee mahdollistaa ammattimainen panostus harjoitteluun. Kaupunki tarvitsee monipuolisesti liikuntatiloja myös harrastajille ja kuntoilijoille. Jää- ja uima- ja palloiluhallien lisäksi tarvitaan edelleen paljon jumppa- ja kuntosaleja, kuntoilureittejä, latuja ja erilaisia pelikenttiä. Liikuntainfraa tulee jatkuvasti kehittää laajemmaksi ja uusia vaatimuksia vastaavaksi.